pátek 1. června 2012

Once Upon a Time (OUAT)

V tomto příspěvku vám představím seriál Once Upon a Time, a napíšu můj názor na seriál a na závěr první série.


Poster k filmu        Once Upon a Time (TV seriál)
       
          Režie: Mark Mylod, Greg Beeman, David Solomon,  Paul A. Edwards, David Barrett
Žánr: Drama/Fantasy/Dobrodružný
Vysílá se od roku: 2011
Seriál je z: USA
Délka jedné epizody: 45 min.
Hodnocení na CSFD: 83% 


O čem seriál je (CSFD.cz): Vlivem černé magie zlé čarodějnice se pohádkové postavy ocitnou v lidském světě bez jediné vzpomínky na svůj předchozí život. Příběh začarovaného Storybrooku se začíná rozplétat s příchodem dcery královského páru, kterou se podařilo těsně po narození zachránit od stejného osudu. Tu přivede do osamělého městečka její syn, kterého těsně po narození dala k adopci a kterého si následně osvojila nepříliš příjemná starostka Storybrooku. 


Seriál jsem začal sledovat od té doby, co byl na Knižním vesmíru článek o tomto seriálu a seriálu Grimm, a jejich dobrém hodnocení. Seriál Grimm zatím nesleduji, ale možná začnu. Jsem rád že jsem začal tento seriál sledovat, protože je hodně dobrý a zajímavý. Líbí se mi jak je zkombinovaný náš svět s pohádkových. Seriál začal tím že Henry přijel za Emmou, a řekl jí že je její syn kterého dala k adopci. Pak ho jede zavést domů do Storybrooku, a tím to začne. 


Líbí se mi v seriálu postava Henryho, a později také postava Augusta, který se do města přistěhoval až v pozdějších epizodách. Naopak se mi nelíbila postava Reginy, ale je pravda že zase ona s Panem Goldem udělala seriál zajímavějším a napínavějším. Emma byla taky dobrou postavou pro seriál. A také byly dobrými postavami Mary Margareth, David, Šerif Graham, Archie, Ruby, Leroy a další (bylo by to nadlouho :D). Postavy v pohádkovém světě byly taky hodně zajímavě. Líbilo se mi třeba jak nalíčili Rampelníka, který vypadal fakt hrozivě. Celý ten pohádkový svět a ty jiné světy co se tam objevili byly skvěle vytvořené, i ty postavy byly skvěle vytvořené. Určitě si na tom všichni dali velkou práci, a musím říct že se jim ten celý seriál fakt povedl. Všechny ty mlhy, víly, vílí prach, kouzla a jiné věci byly taky skvělé :))


Finále bylo nejlepší epizodou série. Když jsem zjistil že bude finále, byl jsem teprve u 14. epizody protože jsem neměl čas. S každým dílem to bylo jen a jen lepší, takže jsem se u toho nějak nenudil, a nevadilo se mi na to dívat. Nakonec jsem to dohnal do toho finálního dílu dřív než byly u nás titulky. Finále bylo překvapující, hlavně ten úplně konec. Bylo to napínavé od začátku až do konce, a líbilo se mi to že někdo z toho pohádkového světa v městě je, a skoro nikdo o tom nevěděl. Jsem rád že potvrdili další sérii, protože jedna by byla asi málo. Nejdřív jsem si myslel že bude jedna stačit, ale když jsem viděl ten poslední díl (hlavně ten konec), tak jsem hned věděl že chci další sérii. Uvažoval jsem o čem bude ta další série, a napadlo mě že se nám představí další postavy, a možná že se děj bude odehrávat tentokrát v pohádkovém světě a budeme se jen tak chvilkami přeskakovat do toho našeho. Určitě to bude ještě hodně zajímavé. Ještě vám zde přidám trailer na první díl, pro ty co ještě seriál neviděli, protože trailer na poslední díl obsahuje mnoho spoilerů když jste neviděli předchozí díly. Kdo seriál ještě neviděl, určitě ho zkuste, protože seriál je skvělý a hodně dobrodružný.




A co vy říkáte na seriál Once Upon a Time? Zaujal vás? Podíváte se na něj někdy, nebo ho už sledujete? Vaše názory pište do komentářů :))


3 komentáře:

  1. Milujem ten seriál 8D Súhlasím, že koniec bol proste božský! Konečne to všetci zistili!!! 8D
    Som strašne zvedavá, čo znamená tá mlha a prečo sa kráľovná usmievala! Ale tiež tipujem, že sa možno konečne prenesieme s hlavným dejom do rozprávkového sveta, bolo by to proste super 8D
    Čo sa mi jediné na tom celom nepáčilo bolo, že Snehulienke neponechali dlhé vlasy, keď bola Mary Margaret 8D je to asi taká dievčenská hlúposť, ale mne to strašne vadilo. S dlhými vlasmi to bola proste Snehulienka 8D
    Najviac sa mi páčili pasáže v rozprávkovom svete a Rampelník! no česť maskérom 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jen tipuji co znamenala ta mlha, ale tady to psát nebudu, protože to by byl asi spoiler pro ty co to ještě neviděli, takže když tak mi můžeš napsat zprávu na fb stránku Life Full of Books ;) Jinak ty vlasy mi moc nevadili, ale tak já nejsem holka že :D Jinak Rampelník byl nejlepší, ale nemohl jsem ho dát mezi hodné postavy že :D

      Vymazat
  2. Pro mě je OUAT druhý nejlepší seriál sezony 2011-2012 (první je Ringer, taky doporučuju)...Mě by se třeba náhodou pořád líbilo, kdyby to bylo pořád ve Storybrooke, né že by mě pohádkový svět štval, ale...Občas jde vidět jak na to ani ta kvalita nestačí... Jsem zvědavý jak to bude s druhou sérií a správně, hlavně co znamená ta mlha..

    OdpovědětVymazat