sobota 2. června 2012

The Vampire Diaries (TVD)

V tomto příspěvku vám představím seriál The Vampire Diaries.

Poster k filmu        Upíří deníky (TV seriál)
       
          Režie: Marcos Siega, John Dahl, Guy Ferland, Kevin Bray, Ernest R. Dickerson
Žánr: Drama/Horor/Romantický/Fantasy
Vysílá se od roku: 2009
Seriál je z: USA
Délka jedné epizody: 42 min
Hodnocení na CSFD: 72% (ale je 36. nejoblíbenější seriál na CSFD)


O čem seriál je (EDNA.cz): Děj seriálu je soustředěn kolem dospívající dívky Eleny, která tragicky ztratila oba rodiče, takže ji s jejím problémovým bratrem Jeremym vychvává teta Jenna. Elenu však v nadcházejícím roce čekají velké změny a to v podobě nově příchozího záhadného studenta Stefana. Ačkoli je to osudová láska na první pohled, staví jim život do cesty překážky a to hlavně v podobě Stefanova staršího bratra Damona. Elena však pomalu zjišťuje, že Stefan je mnohem víc, než obyčejný člověk, a tak se o něm dovídá pravdu. Stefan je upír.


Tento seriál je můj nejoblíbenější. Začal jsem ho sledovat asi v polovině 1. série, protože mi ho doporučili ségry které ho už sledovali. Nakonec jsem je dohnal a seriál jsme pak sledovali společně když byl nový díl. Seriál je určitě hodně lidem známý, ale i přesto bych ho chtěl představit, protože někteří ho neznají. Seriál je natočen podle knižní předlohy od L. J. Smith, ale s knihou nemá nic společného, jedině jen jména postav, nic víc, a myslím si že to je dobře, protože kdyby to bylo podle knih, tak by seriál neměl ani tu celou jednu sérii o 22 dílech, a měl by třeba jen 13 dílů, tak jak mají začínající seriály naplánováno, a podle sledovanosti to pak zvýší (např. Tajný kruh- The Secret Circle).


Seriál má v USA už 3. série, a 14.9. by měla mít premiéru 4. série. Já seriál sleduji v originále s titulky, ale na Nově ho právě začali vysílat s dabingem, jak jste se mohli dočíst v mém článku  Upíří deníky na Nově. Seriál vypráví o dívce jménem Elena, které zemřeli rodiče když jeli autem a spadli z mostu do řeky, a přežila jen ona. Děj začíná tím že se do města přistěhuje nový kluk jménem Stefan Salvatore který je upír a má neshody se svým bratrem Damonem, kterému se vyhýbal. Stefan pozná Elenu, která mu připomíná jeho bývalou přítelkyni Katharine, a hned se do ní zamiluje, tak jako ona do něho. Jeho bratr mu to chce ale překazit, protože nechce aby byl šťastný. Tím začíná seriál ve kterém je milostný trojúhelník.


Postavy mám v tomto seriále oblíbené všechny, i ty záporné. Nejoblíbenější postavou pro mě je asi Klaus, který v seriále začal hrát až ke konci druhé série, od toho ta blogová přezdívka Niklaus, protože se tak jmenuje. I když je to záporná postava udělal seriál zajímavějším, a ve 3. sérii která byla o něm a jeho rodině se mi hodně líbil, tak jak celá ta série. Stefan a Damon jsou taky mé oblíbené postavy, ale ze začátku to byl spíše Damon, tak jsou oba na stejné úrovni. První série byla ještě taková klidná, a skoro nikdo tam nebyl proměněn na upíra, hybrida, vlkodlaka, atd., jen trochu více lidí tam zemřelo. V seriálu je plno nadpřirozených bytostí jako např. upíři, vlkodlaci, hybridi, čarodějové... Myslím že herecké obsazení vybrali na jedničku i scénář mají na jedničku, a ani se nedivím že je to můj nejoblíbenější seriál. Fanynkám se asi líbí nejvíce postava Damona, neboli herce Iana Somerhalder, a fanouškům asi postava Eleny, neboli herečky Niny Dobrev.


Podle informací na internetu mají mít Upíří deníky až 6. sérii (možná i více), ale nevím co je na tom pravdy. Nejvíce se i asi líbila 3. série, takže bych chtěl zhodnotit poslední díl, a nějaké události které se staly během celé série. Tak série byla hlavně o Původních (Originals), kterých je asi 5 + Michael a Esther, takže asi 7. Během celé série se toho stalo hodně zajímavého, takže ani není divu že nejoblíbenější díly seriálu na internetu jsou právě díly 3. série. Dozvěděli jsme se taky něco z Klausovy minulosti, ale také z Damonovi minulosti, a minulosti dalších. Setkali jsme se tady taky s novým Původním, který jim nebyl moc dlouho, a byl stvořen proto aby zabil všechny upíry a všechny jejich linie těch které proměnili a v těle jim kolovala krev Původních. Poslední díl byl nejlepší. Tak asi jako u všech seriálů nejlepší byl konec posledního dílu, ale popořadě. Skoro celý díl byl o Elenině minulosti, tedy od té doby co ještě žili její rodiče. Dozvěděli jsme se mnoho nových věcí, které jsme zatím vůbec nevěděli ani netušili. Stalo se toho mnoho zvláštního, ale nejvíce mě překvapil Klaus a Tyler (kdo viděl poslední díl určitě ví). Nejzajímavější byl ale úplný konec kdy jsme byly svědky té nehody při které zemřeli Elenini rodiče. Na seriál se rozhodně podívejte, ale musím říct pravdu že je to lepší s titulky než s dabingem, takže kdyby jste se rozhodovali jak sledovat, určitě jsou lepší titulky. Na závěr vám zde dám trailery na první díly sérii, ale když jste neviděli ani první sérii, tak vám toho můžou dost prozradit, takže se dívat jen na vlastní nebezpečí, obsahují totiž SPOILERY na předchozí sérii/série.


Trailer na 1. sérii 
(Neobsahuje nic co by uškodilo v dívání, obsahuje jen to co se událo v prvním dílu).

Trailer na 2. sérii
(Obsahuje události z předchozí série, ale také z té 2., takže se dívat jen jestli jste viděli aspoň první sérii)

Promo na 3. sérii
(Obsahuje nejvíce spoilerů, jsou tam části z 1, 2 i 3. série, takže nedoporučuji těm co neviděli první ani druhou sérii)

A co vy říkáte na seriál The Vampire Diaries? Zaujal vás? Podíváte se na něj někdy, nebo ho už sledujete? Vaše názory pište do komentářů :))


2 komentáře:

  1. Je vážně štěstí, že seriál není podle knížek. Nebylo by to tak skvělé a myslím že bych ani neměla chut se na to dívat.
    S českým dabingem jsem na to ještě nekoukala, viděla jsem ukázku a vůbec mě to neláká :D je to strašné, skoro jako Stmívání v čestině.

    OdpovědětVymazat
  2. VD mě hrozně bavily....Půlka třetí série se ještě dala, ale pak už jsem hrozně moc musel snížit svoje hodnocení, protože to co to tam tvůrci rvali, se fakt už nedalo :D Vim, že teď tě asi zklamu, ale mě už to fakt nebaví. A jak navíc tvůrci slibovali dechberoucí finále, no, myslíš si že mi to vyrazilo dech? No to fakt ne. Naprosto jsem to čekal. Možná ta čtvrtá řada bude kvůli Eleně zajímavá, no, uvidíme, mrknu se na pár epizod a uvidím jestli skončím nebo ne. ;)

    OdpovědětVymazat